Ring til os på 75 25 58 53

Den islandske hest

Den Islandske hest stammer fra…
Den islandske hest stammer fra de heste, som vikingerne bragte med sig, da de bosætte sig på Island for mere end elleve hundrede år siden.

Der har ikke været importeret heste til Island siden Vikingetiden. Derfor har vi i denne enestående hesterace Nordens eget, oprindelige fuldblod i form af de stærke tøltende heste.

Naturen, som hestene har levet i gennem århundreder, har gjort dem sunde og hårdføre, og kravet til et alsidigt transportdyr i det uvejsomme terræn har skabt en usædvanlig pålidelig, stærk og behagelig ridehest, utrolig sikker på benene og med masser af temperament og løbevilje.

Den islandske hest er først og fremmest en brugshest, hvor den største vægt lægges på gode rideegenskaber. Den skal være modig og selvstændig, villig og samarbejdsvillig.

Den skal være nem at holde og frem for alt have et godt sind. Den kan anvendes til alle former for ridning, lige fra skovture og familieridning til langdistanceridning og konkurrence.

Det er hestens gangarter, der mere end noget andet har banet vejen for den succes, som de islandske heste har fået i de senere år i det meste af Europa og Nordamerika. Foruden de tre grundgangarter, som alle hesteracer formodes at beherske skridt, trav og galop, har islandske heste anlæg for yderligere to gangarter, tølt og pas.

Tølt er den vigtigste Gangart for islandske heste.
Det er en brugsgangart, der er overordentlig behagelig for rytteren , men som samtidig kan udvikles til en fascinerende konkurrencegangart. Den kan rides i flere hastigheder, og når den er fuld udvikklet, svæver hest og rytter i harmonisk dans hen over jorden. Tølt er en løbende gangart, hvor hesten hele tiden har skiftevis et og to ben på jorden. Takten skal være en klar og sikker firtakt.

Pas har kun værdi, hvis den er meget hurtig.
Det er en totakts gangart, hvor hesten bevæger for- og bagben på samme side samtidig og med en lang svævefase inden næste benpar rammer jorden. Pas er en væddeløbsgangart, der på islandsk kaldes flugskeiđ, eller flyvende pas, og den er forbeholdt de dygtigste ryttere på heste, der både har særligt gode pasanlæg og lyst til at løbe.